keskiviikko 12. elokuuta 2015


Keittopata:

Keittopataa käytetään suurien ruoka-ainemäärien keittämiseen.
Keittopata


Keittopata toimii kun, väliseinien väliin lasketaan vettä, joka paineenalaisuudessa saadaan kuumenemaan huomattavasti, mikä puolestaan tuottaa pataan lämpöä, joka siirtyy eteenpäin milloin mihinkin ruoka-aineeseen.
Pataan voidaan myös asentaa erilaisia sekoittajia, jotka pitävät ruoka-aineen liikkeessä, jotta ruoka-aine pysyy tasaisen lämpöisenä joka puolelta, eikä pala täten pohjaan. HUOM! TOIMII SÄHKÖLLÄ.

Keittopataa käytetään nappeja painamalla ja erilaisia vipuvarsia vääntämällä.



Pata pestään irroittamalla ensin sekoittajat, jos niitä on käytetty, sekä kansi, mikäli se irtoaa, ja esipesun jälkeen laittamalla ne pesukoneeseen.
Tämän jälkeen anna padan liota tovi, mikäli jotain on pohjaanpalanut. Tämän jälkeen tyhjennä pata ja huuhtele irtolika pois.
Lisää pataan pesuainetta ja hankaa puhtaaksi, tyhjennä, huuhtele ja jätä kuivumaan. Muista puhdistaa myös ulkopinnat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti