keskiviikko 16. syyskuuta 2015

ateriakokonaisuuden suunnittelu

Elin tarvikkeiden tuntemus ja valmistuksen hallinta ovat kokonaisuuksien suunnittelun pohjana.
Tähän kun vielä yhdistetään:

  • Kulinaariset tekijät(maku, vaihtelevuus, esteettisyys, ajoitus)
  • Ruokailijoiden toivomukset ja asiakas rakenne (ruokailijoiden ikä, energian tarve, erikoisruokavaliot sekä uskomukset) 
  • Kustannukset ( raaka-aineet, katteet, muut kustannukset)
  • Missä, milloin ja kuinka paljon. ( mihin aikaan,ympäristö jossa tarjotaan ja kuinka monta ruokalajia per ateria.)
  • Ravitsemukselliset tekijät ( ravinto rikkaus, suositukset esim sairaille lapsille vanhuksille yms.)
  • Hygienia.
  • Keittiö kapasitettii ( henkilöstön määrä, ammattitaito, käytettävät koneet, valmistus ja tarjoilu välineet.)
  • saatavuus sekä toimitus( esim vuoden aika, mistä päinmaailmaa tilaa ja kauan toimituksessa kestää.)
Saadaan aikaan maistuva, terveellinen ja tasapainoinen ateria kokonaisuus joka ei vain poista nälkää vaan myös tuottaa nautintoa kaikille aisteille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti